Generere leads med video

camera-690163_1920
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Dette er et tema som mange søker etter informasjon om. Video er veldig i vinden, og da lurer flere og flere på hvordan man kan generere leads med dette?
I dette innlegget så vil jeg gå litt nærmere inn på dette.

Hvorfor video i 2019?Det korte svaret, video fanger oppmerksomhet.
Det er jo faktisk slik at Facebook og Instagram, som er to av de største aktørene på det sosiale nettverket, faktisk belønner video-innlegg med lenger rekkevidde. Facebook ønsker å lage en plattform som forbrukere ønsker å være på, og mener at video er mest relevant for flertallet. Med bakgrunn i dette så vil derfor Facebook og Instagram «belønne» deg med lenger rekkevidde, og muligheten til å nå ut til flere personer – med et video-innlegg.
Du har kanskje selv sett innlegg som kun består av et bilde, men når du trykker på dette ser du at det er en video på ca. 10 sekunder. Med det samme bildet hele veien? Jepp, for større rekkevidde.
Når man da har klart for seg at video gir best rekkevidde, hva slags video burde man legge ut? Når du kan nå ut til mange, så er det enda viktigere at du legger ut noe som kan være relevant og/eller interessant for dine potensielle kunder.

StorytellingStorytelling er også noe som er veldig populært for tiden, mye av dette kan nok også takkes CompEdge som gikk virale med Norges Råeste Markedsbyrå-videoserien. De var raskt ute med sin Documarketing-strategi. Kort oppsummert: Et selskap er en evigvarende dokumentar, og at man ved å vise omverdenen hvem man er, og hva man gjør. Så vil personer knytte et «bånd» til selskapet ditt. Dette er i bunn og grunn det samme som storytelling, hvor selskapet ditt er «storyen».
Det er en grunn til at mange liker å se på en god dokumentar, og det har mye med at det er ekte, og så usminket som mulig.
All hyllest til CompEdge, som har klart å få storytelling – med en vri. Tilbake på markedet, og åpnet øynene til enda flere bedrifter for dette.
Man trenger ikke nødvendigvis et stort profesjonelt selskap i ryggen for å gjennomføre noe slikt. Storytelling kan gjøres av alle, og du trenger bare så lite som en mobiltelefon.
Jeg er ganske aktiv på Linkedin, og kom over en som driver nettbutikk. Han prøvde dette på sin Instagram-bruker, og jeg applauderte det. Det var underholdende, og det var ekte. Det var en miks av prating, samtidig som det ble vist hvilke produkter, og hvordan han tok produktbilder til feeden sin. Det skal ikke mere til.
Prøv det gjerne ut på egenhånd, eller ta kontakt med et selskap som kan hjelpe deg.
Storytelling trenger ikke være noe man gjør daglig, eller ukentlig – men helst med en slik frekvens at du kan skape følgere og potensielt ambassadører og kunder til bedriften din.
Storytelling vil for mange være mer hensiktsmessig enn vanlige promoteringsvideoer. Som i stor grad nettopp handler om å promotere noe. Dette blir ofte brukt til å promotere produkter, men også tjenester. Her handler det om å vise frem tjenestene/varene deres på en så god måte som overhodet mulig. Dette er mer en form for «reklamefilm» som de fleste er godt kjent med fra før av, hvor det ligger mye planlegging bak.
På sosiale kanaler som Facebook og Instagram, så ønsker man følgere. Du ønsker følgere som ønsker å engasjere seg i innholdet ditt. På samme måte som man sender ut nyhetsbrev, med et ønske om at noen skal engasjere seg. Storytelling vil gi deg synlighet, og det vil gi følgerne dine en grunn til å følge dere. Du vil at de skal følge dere fordi de liker hva dere legger ut, og hva dere står for, og er potensielle kunder av deres produkter/tjenester. Ikke fordi du hadde en konkurranse på Facebook i 2013 hvor de kunne vinne noe.
De viktigste komponentene i en storytell-video er at den nettopp forteller en historie. Vis publikumet hvem dere er, hva dere gjør, og hvordan dere gjør det.

For eksempel så vil en naturlig start for (fiktivt selskap) Solskjerming AS, som da driver med solskjerming mot B2C-markedet, være å vise kundereisen fra kundekontakt til ferdig produkt.
Hva skjer i det øyeblikket en kunde ringer inn, sender dere en mail, eller kontakter dere via nettsiden deres? Har dere gratis befaring? Strålende! Lag en kortfilm som viser kontakt-fasen og veien videre. Typ: selger drar ut på befaring, kommer med anbefalinger, kunde bestemmer seg for hva h*n vil ha. Selger legger inn bestilling, informerer om leveringstid. Montør ankommer kunden for installasjon, viser ferdig resultat, voíla. Der har du en kort storytelling for Solskjerming AS.
Det man så gjør smart ved klipping og redigering, er at man klipper til flere kort-filmer slik at det kan legges ut periodevis, så følgere vil følge med på neste episode. Samtidig som du kan redigere det sammen til en «lang-film» som du kan legge ut på nettside og andre flater. Disse korte klippene er også fordelaktig å legge ut flere ganger, om dere skulle ha lite innhold å dele med følgere på et tidspunkt.

Kontakt oss

Noe du lurer på? Send oss en melding da vel!

Del innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Legg igjen eposten din - så tar vi kontakt

Bekke Consulting, org.nr. 922 219 478

Herkules Media © 2020