En Case Study

01

Utfordringen

Varespesialisten AS var en nystartet bedrift med allerede inngåtte avtaler for salg av kvalitetsprodukter som fugemasse, lim og membran. Segmentet var både B2C og B2B. Varespesialisten trengte full pakke med logo, nettbutikk, markedsføring, tilstedeværelse på sosiale medier og tillit. 

En av utfordringene var også at merkevaren CT1, som Varespesialisten skulle selge, også ble solgt av diverse byggevarekjeder som Coop Obs Bygg, Megaflis, Gausdal Landhandleri og en rekke mindre nettbutikker og selvstendige butikker. 

Varespesialisten var villig til å investere litt midler i betalt annonsering, men ønsket også med tiden å få organiske salg, noe som betyr at vi må legge inn en innsats på å slå de store byggevarekjedene.

Hva vi gjorde

For å løse prosjektet på best mulig måte, så måtte vi gå i dybden og se hvilke muligheter vi har. For å finne ut om mulighetene er reelle, så må vi gjøre research på hva andre i bransjen benytter seg av. Der ser vi en rekke feil på de store kjedene sine nettbutikker, og det er mange parametere vi kan gjøre det bedre på. 

Vi starter derfor ganske hardt ut med å sørge for at de tekniske aspektene ved søkemotoroptimaliseringen (SEO) er oppfylt etter beste evne, samtidig som vi sørger for å skrive gode produktsider. Videre skriver vi og publiserer en rekke blogginnlegg både in-house, men også via eksterne tekstforfattere. Etter noen uker ser vi at Varespesialisten klatrer på Google-søk, både på Google søk, Google Shopping og Google Bilder. Vi klapper oss på skuldrene og går videre.

Selve nettbutikken er bygget opp i WordPress hvor både Vipps, Vipps hurtigkasse og Klarna er integrert som betalingsmetoder. Fokus er på å gi kunden trygghet og tillit til Varespesialisten som merkevare og forhandler, og allerede før annonsene blir satt i gang så får nettbutikken inn ordrer for over 30.000kr.

Vi blir med på prosjekter og filmer både daglig leder i CT1 Norge fortelle om egenskapene til produktene, samtidig som vi filmer Key Account Manager i CT1 Norge gi konkret informasjon. Dette klippes sammen til korte SoMe-klipp og brukes til annonsering samtidig som det promoteres på Youtube, Vimeo, SoMe og egen nettside.

Senere lanserer vi en egen kundeklubb, og epostmarkedsføring blir også implementert. I senere tid har Varespesialisten gjort bedriftsavtaler med noen av Norges største entreprenører, og den dag i dag så jobbes det med ekspandering.

02

Logo

Fargepalette

#ab652d

#000000

#ab2d2d