En Case Study

01

Utfordringen

Drammen Fasadevask AS var ikke fornøyd med nettsiden som ble levert av et annet byrå, og vi fikk derfor i oppdrag å redesigne og konverteringsoptimalisere nettsiden.

Drammen Fasadevask selger ikke produkter på nettsiden, men nettsiden fungerer både som en informasjonskanal, et digitalt ansikt utad og som en arena for å konvertere besøkende til å ta kontakt.

Hva vi gjorde

Vi startet på bunnen av, fjernet det aller meste av innhold og bygget opp siden på nytt igjen. Det var kun noen få elementer slik som «stock photos» igjen fra forrige byrå, ellers ble alt redesignet, byttet ut eller skrevet om. 

Først var det å sørge for at nettsiden ble optimalisert for konvertering. Oppdragsgivere bryr seg ikke om at siden er aldri så fin hvis ikke den får potensielle kunder til å ta kontakt. 

Derfor ble det implementert et kontaktskjema nederst på forsiden og alle undersider. I tillegg ble det et sterkt fokus på Call To Action-knapper (CTA). Forrige byrå hadde CTA knapper med lenke til «våre tjenester», og vi endret dette til å fokusere på «kontakt oss» eller «få et tilbud», hvor lenke enten gikk til ankermeny nederst på siden, eller til «kontakt oss»-undersiden. 

Mennesker liker å se ansikter, og derfor ble det fokus på at vi fylte nettsiden med bilder, tekst og video av daglig leder i Drammen Fasadevask.

Grunnen til at vi valgte å gå for en kort video, var først og fremst fordi vi skulle ut til kunde for å ta bilder. Og dermed hadde vi mulighet til å sette av en times tid for å skyte en rask presentasjonsvideo. 

Målet med videoen er å fortelle om tjenestene som Drammen Fasadevask tilbyr, men også at publikum skal bli kjent med ansikt, mimikk, motorikk og stemmen til Drammen Fasadevask. Dette bidrar til at man får et ansikt til selskapet, og øker sjansen for at publikum føler tillit til selskapet og dermed tar kontakt. 

 

Fun fact: Nettsiden hadde så lite trafikk når vi redesignet, at vi dermed ikke satte nettsiden i «vedlikeholdsmodus». På denne måten kunne eier og daglig leder hele tiden følge utviklingen og komme med innspill underveis. Det morsomme (og triste), er at allerede i utviklingsfasen når vi implementerte kontaktskjema, så fikk Drammen Fasadevask henvendelse gjennom kontaktskjemaet.

Tenk hvor mange henvendelser de kunne fått hvis dette var implementert fra begynnelsen?

 

 

02

Video

Nettside før

Nettside etter

Før og etter-bilder